close
Ama İyi YedikAsyaBirleşik Arap Emirlikleri

Hurmaları Sayıyoruz, Kalorilerini değil! – Dubai Yeme İçme Rehberi

Başlıktan derin bir hurma mevzusuna bağlayacağımı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Hurma, Dubai yeme içme rehberimde en alt sıralardaydı. Hatta meşhur çikolatalı hurmayı havalimanı dönüşünde yedim. Asıl konumuza, yani aslında kendine has bir mutfağı olmayıp en az Amerika kadar zengin bir menüsü olan Dubai yeme içme rehberimize gelelim. Yılbaşı tatilinde gittiğim Dubai’de orada yaşayan arkadaşlarım sayesinde oldukça farklı mutfaklar deneme imkanım oldu. Çünkü %90 expat çalışma oranı ile Dubai yeme içme konusunda orada yaşayan bütün ülkelerin mutfağını tek bir platformda sunuyor.

Aynı mutfağı en düşüğünden en yükseğine çeşitli fiyatlarda denemeniz mümkün. Unutmadan 1 dirhem nerdeyse 1 TL. Hazırsanız başlayalım!

Dubai Yeme İçme Rehberi

Zaroob / Lübnan

Dubai yeme içme rehberindeki keşfettiğimiz ilk yer, Dubai’ye geldiğimiz ilk gece havalimanından çıkar çıkmaz sabaha karşı keşfettiğimiz bir yer. Bir nevi Taksim’de bar çıkışı uğradığımız Marmaris Büfe minvalinde.

Menü çeşitli şekil ve formlarda humuslardan oluşuyor. Mekan temiz, renkli renkli ve sabah karşı 04:30 için oldukça hareketli. Fiyatları parça başına 20TL – 25 TL civarında.

Flat Man’oushe: Bir nevi pizza ya da lahmacun gibi. Oldukça hafif, ince bir hamur üzerine ağırlıklı çeşitli peynirler eklenmiş. Biz Labneh Flat yani labneli olanını yedik. Fiyatı 19 TL

Farklı peynirleri denemek isterseniz hellim, kaşkaval ve beyaz peynire benzeye akawi peynirli seçenekleri mevcut.

Hummus: Yani bildiğimiz humus 8 farklı tadı ile menüde yer alıyor. Biz meat & peanut yani etli ve dolmalık fıstıklı olanını denedik. Oldukça lezzetliydi. Fiyatı 30 TL

Ama humus kategorisinde oscar’ı Fatteh Humus aldı. Masaya gelince herkesin ‘yahu ben bunu evde yaparım ne olacak diye başlayıp, yedikçe hımm acaba ne var ki bunun içinde’ ye döndüğü bir ruh halinde silip süpürdük. İçinde kıtır hamurlar var, humus var, nohut var, yoğurtlar fıstıklar falan… Fiyatı 25 TL

Portakal suyu ve ve ayran ile (Dubai’de ayran’a Laban diyorlar) 4 kişi için 151 TL ödedik. Dubai’ye hoşgeldiniz.

Cheesecake Factory & Magnolia Bakery / Amerika

Şimdi elin Dubai’sinde bu tatlıcılarla senin ne işi var dediğinizi duydum. Ama iki kere Amerika’ya gidip bunları yiyememiş bir insan olarak bir nevi Küçük Amerika olan bu şehirde bunları yemem lazımdı!

Cheesecake Factory baya sıklıkla karşımıza çıkan bir yer oldu. Amerika’nın oldukça popüler bir markası olan bu yer sadece cheescake değil çok çeşitli tatlılar ve yemek de sunuyor. Biz cheesecake’e eşlik eden ultra tall içeceklerimiz ile resmen bir öğün kadar yemiş olduk. İlk cheesecake Oreo’lu, ikincisi ve ışıktan dolayı pek hakkını veremeyen klasik çilekli. Cheesecake fiyatları ağırlıklı 34 TL, 2 americano ise 30 TL tuttu.

Magnolia Bakery ise daha take away mantığında benim için, ister birbirinden minnoş cupcake’lerini isterseniz olmazsa olmaz menülerinin en imza tatlıları Banana Pudding’i deneyin. Ben evde yemek üzere Banana Pudding’ten yana kullandım tercihimi. Özetlersem puding, bisküvi ve muzdan oluşan bir karışım. Bence evde bunu çok net yaparız. Banana Pudding için iki orta boy alıp toplam 70 TL ödedik. Cupcake fiyatları da 15 TL

Raju Omlet / Hint 

Öperek uyandıran Raju! Baya ara sokaklarda otosanayi sitesi gibi bir yerde, önünde geçerken hiiç aklınıza gelmeyecek bir yerde. Oldukça lokal çünkü masalar dolup boşaldı ve sanırım uzun bir süre boyunca tek yabancı biz vardık. Sabah sabah hint mutfağından ne mi yedik?

Pav ve Paratha: Yemeklerinizi yerken size eşlik eden ultra yağlı ve bu kadar yağdan dolayı i-na-nıl-maz lezzetli hamur işleri. Yani bir ara kendimi sadece özellikle parahta yerken buldum. Paratha yumuşak lavaşımsı (4 TL), Pav ise tatlı sandviç ekmeği gibi pufidik (2 TL).

Eggs Kejriwal: Bu da çok farklı olmayan strandart bir yemekti. Ekmek üstü yumurta aralarda peynirler falan. Okumaya devam edin aşağıda daha iyileri var. Fiyatı 18 TL

Mushroom Cheese Omlet: Bu unutulduğundan maalesef en son geldi. Doyduğumuzdan mı yoksa daha lezzettli şeyler söylediğimizden mi bilmiyorum biraz vasat geldi. Daha doğrusu farklı değildi bildiğimiz peynirli mantarlı omlet. Fiyatı 16 TL

Aloo Cheese Roll: İşte kahramanım! Paratha ekmeğine sarılı yumurta ve  patates ve her yerinden erimiş cheddar peyniri akan dürüm. Sıcacık akışkan bir malzeme nasıl lezzetliydi. Fiyatı 16 TL

Egg Curry: Curry’li bir sos içinde yüzen yumurtalar. Tam olarak benim tanımım bu. Yoğun baharatlı bir çeşit çorba içsem olurdu. Fiyatı 14 TL

Egg Lazeez: Bu menüde şefin spesiyali diye geçiyor. Bol domates sosu için haşlanmış yumurta ve cheddar peynirli harşlanmış yumurta. Sanki tat ve görünüm olarak Egg Curry’e benziyor. Bunlar Pav ya da Parahta eşliğinde yeniyor. Baya sulu çünkü.  fiyatı 19 TL

Taze portakal suyu ile birlikte 4 kişi toplam 163 TL ödedik. Öyle doyduk ki akşama kadar yemek yemedik. Bu arada burası aslında kendi içinde meşhur çünkü Harvard Business Review’e case olmuşlar. Üstelik ’yumurta’ temalı zeki tasarımları mekanın havasını çok renklendirmiş. Dubai’ye bir daha gitsem yine gelirim.

Five Guys / Amerika

Dubai Mall içinde yorgunluktan ölmüş, gözlerimiz yemek yiyecek bir yer vücudumuz buram buram karbonhidrat isterken karşımıza çıktı. Ben bilmiyordum ama yine Amerika’da yaygın bir burgerciymiş burası. Basit menü, hızlı servis ve lezzetli bir burger sunuyorlar. Normal burger ve cheeseburger seçeneğiniz var. Dilerseniz menüde yer alan 15 ek malzemeden birini ya da birkaçını ücretsiz seçebiliyorsunuz. Ben jalapeno biberi ve karamelize soğan koydurduğum cheeseburger seçtim.

Ufak bir not, kapıda biraz kuyruk oluyor. Sizi ürkütmesin hem servis edenler hem de yiyenler oldukça hızlılar.

Cheeseburger 42 TL / büyük boy patates 26 TL olmak üzere toplam 68 TL ödedim. Normal boyutlarda tek köfteli burger çeşitleri daha uygun (hamburger 25 TL / cheeseburger 31 TL)

Al Ustad / İran

Al Ustad yine aklınıza gelmeyecek; İstanbul’un Aksaray’ı gibi bir semtte, girişi belli olmayan oldukça kalabalık bir İran restoranı. Buraya et ve pilav yemeğe geldik. Mutlaka aile salonunda oturacağım demezseniz ağırlıklı erkeklerin oturduğu sıra sıra masalarda kendinize daha erken yer bulabilirsiniz. Biz menüde çok kararsız kalınca ortaya karışık bir et tabağı (yoğurtlu kebap – safranlı tavuk – adana usulü bir kebap) aldık. Menüde Mix 2 olan.

Çook lezzetli miydi? Bence hayır, ama ortam ve yanına aldığımız pilav fena değildi. Pilav safran, sanırım kırmızı kuru üzüm ve 1 paket küçük tereyağı ile servis ediliyor. Siz hepsini karıştırıyorsunuz masada. Pilav basmati pirinç ile yapılıyor ve biraz kuru geldi bana. Utanmasam bir paket tereyağı daha isterdim.

Yemek öncesi masaya ikram olarak cacık-domates-salatalık-soğan ve yeşillik geliyor. Yemekten sonra ise hurma ve taze naneli İran çayı ikram ettiler. Bu ziyaret için 4 kişi 150 TL ödedik.

Slider Station

Dubai’de beni en şaşırtan restoranlardan biri oldu. Mekan Boxpark Dubai denilen biraz daha hipster ve bohem bir bölgede. Mağazaların, restoranların konteynırlarda olduğu azıcık Soho tadında…

Slider Station kocaman kocaman duvar resimleri, ağırlıklı metal ve taş tasarımlarla dolu, dinamik – hızlı ve deneysel bir menüsü olan bir yer. Dubai ortalamasında olan biraz pahalı bir yer. Kendi adıma keşfetmekten çok keyif aldım.

Yediklerime gelince menünün;

Sliders bölümünden Dangerous Mini Burger: İçinde kızarmış tavuk, monterey peynir, jalapeno ve aoioli sos vardı. Fiyatı 21 TL

Signatures bölümünden Commando Fries: Bol peynirli, ince soğan kıtırlı ve özel bir soslu patates kızartması. Gerçekten böyle efsane birşey yemedim. Üşenmeyip yapılışını bulmayı hedefliyorum. Fiyatı 52.50 TL

Son olarak desserts bölümünden Space Cone: Bu bildiğimiz dondurma lezzeti görüntüsü kadar iyi değil maalesef. Dondurma siyah susamlı olduğundan renginin gri, külahının da siyah olması ilginçti. Fiyatı 21 TL

İçecekler dahil 3 kişi toplam 223.5 TL ödedik.

Salt

Dubai plajlar şehri demek isterdim ama mevsim ve programın yoğunluğu nedeni ile birebir gezemediğim için öyle demeyeceğim. Sadece 1-2 saatliğine uğradığımız KiteBeach tecrübem var. O da oldukça Los Angeles variydi. Upuzun sahiller, deniz ve önünde beach cafe’ler…minik yemek kamyonları vs. Plaj başka bir yazının gündemi olacak o nedenle biz plajdaki, Dubai yeme içme rehberimize tatlış cafeye geri gelelim.

Salt hem Kite Beach hem de Marina bölgesinde var. Küçük bir kamyon burger-milkshake-patates kızartması gibi kaçamak yemekler yapıyor. Pratik bir şekilde alıp yan bahçesinde yiyorsunuz. Ben son gecemde burger ve lotus bisküvili milkshake ile kapanışı yaptım. Oldukça lezzetli ve hafifti.

Lotus milkshake 30 TL / Burgerlerden bir tanesi (original slider olan) 30 TL / diğeri double original olan 45 TL idi.

Mint Leaf of London Dubai / Hint

Tataaaam, gelelim Dubai’de yediğim en pahalı yemeğe, Dubai yeme içme rehberinin en lüks tercihine. Bu pahalı yemek olayından kastım aslında içkisiz bir yemeğe ödediğim hesap tutarı oluyor ki burada kişi başı 200 TL idi. Kulağa nasıl geliyor? Bu tarz yerlerde ortamlar genelde falanca tower’ın bilmem kaçıncı katındaki rooftop yerlerde oluyor ki Mint Leaf of London’da öyleydi. Not: Burası adından da anlaşılacağı üzere aynı zamanda Londra merkezli bir yer. Mekanın internet sitesi için şuraya bir tık.

Modernize edilmiş, ağız sulandıran, masada çıt çıkartmayan, herkesin tabaktaki son parçaya açık arttırma ile gireceği bir menü vardı dürüst olayım. Servis titiz ve hızlı idi. Not: İçki olsa da içemezdiniz sulara gömüldük baharatlardan!

Bir kere bir şişe büyük boş suyun açılışı 30 TL!

Menümüzde ise:

Charcoal Cornettos Pumpkin: 90.48 TL – Hem görüntü hem de lezzet olarak en ilginç yemeklerden biri buydu. Saksı içinde 3 tane siyah ile renklendirilmiş (sorduk mürekkep balığı ile renkleniyormuş)  içi balkabağı dolgulu kornet geldi. Özellikle saksının içine koydukları mercimekimsi şey ef-sa-ney-di! Yemeklerin dibindeki soslarla karıştırıp karıştırıp yedik.

Chicken Piccata: Bu yemek de şinitzel tarzında servisi ile merak uyandırdı. Güzel kavrulmuş, ortalama lezzetli bir tavuk yemeği. Fiyatı 90.48 TL

Achari Paneer Tikka: Bu peynirli bir yemek. Tuzsuz beyaz peynir, tofu gibi bir Hint peyniri olan Paneer’i baharatlarla süsleyip harmanlayıp lezzetli ve hafif bir yemek yapmışlar. Fiyatı 104.76 TL

Rara Mutton: Bu 5 çeşir baharatla pişirilmiş koyun eti. Oldukça lezzetli ve baharatlı bir sosun içinde geliyor. Tavsiye ederim denemenizi. Fiyatı 133.33 TL

Butter Chicken: Masanın yıldızı bu oldu. Biraz geç geldiği için ben kısmen doymuştum ama oldukça güzeldi. İnsanın o sosunu kaşıkla yiyesi geliyor ki kaşıkla yemesek bile Charcoal Cornettos’un içindeki mercimeğimsi bakliyat ile karıştırıp karıştırıp yedik. Naan ile de çok uyumlu oluyor. Fiyatı 128.57 TL

Dubai Yeme içme

Malai Corn Cake:  Bunu sofrada söyleyen tek kişi bendim. Beklentim mısırlı baharatlı sarı renkte bir hamur işi gelmesiydi. Ama gele gele yeşil çay – matcha yatağında mısırımsı bişey geldi. Üstündeki güzeldi ama alttaki karışım damak zevkime ve masadakiler ile pek uyumlu olmadı. Fiyatı 85.71 TL

Saffron Rice: Bildiğimiz safranlı pilav, tek başına pek gideri olmadı bu sefer ama yemeklerimize güzel eşlik etti. Fiyatı 52.38 TL

Dubai yeme içme

Chili Garlic Naan: Bu daha öncede ara ara bahsettiğim özel ekmeklerinden, yemeklerin en yakın arkadaşı olduğu için 5 kişiye tek porsiyon yetmedi. İki porsiyon söyledik. Fiyatı 23.81 TL

Bunun dışında altta  gördüğünüz kuş yumurtasına benzeyen (görüntü olarak) bir ikram geldi. Yediğimiz tat o kadar garipti ki adını sormak bile istemedim. Bence merak edip yemeyin gerçekten…sevimsizdi.

Mekanın açık mutfak olmasından güç alarak yemek sonrası meraktan mutfak ekibine sorular sorduk. Şefleri Hintliymiş içimiz rahatladı.

Dubai yeme içme açısından gördüğüm en zengin şehirlerden biri, eminim ki yukarıda bahsettiklerim dışında sayısız alternatifler vardır. Umarım okuduklarınız ve gördükleriniz iştahınızı kabartır hemen uçak bileti bakarsınız!

Sevgiler,

Travel Bakery

Tags : al ustaddubai de ne yenirdubai restroanlardubai yeme içmedubai yeme içme rehberihint mutfağımint leaf of londonraju omletsalt dubaislider stationzaroob
travelbakery

The author travelbakery

Leave a Response

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.